Picture
Ako by sme mohli na tejto stránke zabudnúť na parfum, ktorý nesie meno po zakladateľke značky Lanvin? Ako by sme mohli vynechať poctu jednej z najväčších módnych ikon 20. storočia? Ak si totiž niekto zaslúži, aby parfum niesol jeho meno, Jeanne Lanvin ním určite bezpochyby je.

Lanvin prišla s legendou vo flakóne v roku 2008. Možnosť vyhrať sa s vonnými esenciami dostala madam Anne Flipo. Anne nie je nijaký nováčik, Lanvin stavili na jej kvality, ktoré dokazuje od roku 1999. V jej referenciách sa nachádzajú také pojmy ako Chloé, Donna Karan, Giorgio Armani, Givenchy a množstvo ďalších.

Jej tvorba je charakteristická láskou ku kvetinám a záhradám. A práve v takomto duchu sa nesie aj parfum Lanvin Jeanne Lanvin. Kvetinová esencia a hravá šťavnatosť ovocia sú totiž leitmotívom, ktorý vás ovanie po otvorení flakónu s Lanvin Jeanne Lanvin.

Trochu konkrétnejšie

Už hlava parfum naznačuje, akým smerom sa naše voňavé pocity budú uberať. Z exotiky citrónov sa prenesieme do sadov so sladkými hruškami a odtiaľ medzi černicové kriaky. Srdce v nastolenom trende pokračuje vďaka malinám a pivonke a aká by to bola vôňa od Lanvin, keby v nej nefigurovala ruža. Toto všetko stojí na základe ambry, santalového dreva a pižma.

Ja osobne najintenzívnejšie cítim práve maliny, černice a pivonku. Nechcem povedať, že ostatné esencie zanikajú, sú tam a aj ich cítiť, ale určite nepatria medzi tie dominantné. Podľa mňa ide o príjemne sofistikovanú a neagresívnu vôňu, ktorá evokuje leto.

Zloženie parfumu

  • Hlava
citrón, hruška, černice
  • Srdce
malina, pivonka, kvetinové esencie
  • Základ
pižmo, amber, santalové drevo