Picture
Vôňa Lanvin Rumeur je historickým unikátom. Na trh vyšla len pár rokov po prvom parfume z dielne Lanvin, v roku 1934. Vtedy bol dokonalý. Lenže doba sa zmenila, staré trendy vystriedali nové, zmenili sa priority a požiadavky súčasných ľudí. V dnešnom uponáhľanom svete každý túži po oddychu, relaxe a pokoji.

Práve týmto smerom sa uberali tvorcovia parfumu Lanvin Rumeur v roku 2006. Výraz "tvorcovia" je použitý preto, lebo parfum z roku 2006 si od jeho originálu prebral iba názov. A mimochodom, tými tvorcami sú Alber Elbaz a Francis Kurkdijan.

Pozrite si v galérii, ako sa Lanvin Rumeur zmenil po vizuálnej stranke na reklamách.


Svieži nádych v Rumeur

Picture
Je mi trochu ľúto, že nemôžem porovnať vône z roku 1934 s touto vôňou, ale musím povedať, že táto je naozaj úžasná. Po otvorení flakónu ma ovanula príjemná a najmä jemná sviežosť. A navyše, vonia veľmi originálne a kvetinovo. Možno trochu tajomne, ale to je subjektívny dojem.

Z hlavy parfumu naše čuchové bunky ovanú tóny kvetov magnólie, srdce búši v rytme jazmínu, orgovánu a pre Lanvin typickej esencie – ruže. Sladkastý nádych dodáva základ, ktorý je z pačuli a pižma.

Parfum sa hodí skôr ženám po 30 roku života, zdôrazňuje eleganciu a vynucuje si uznanie. Napriek tomu je vhodný na každodenné nosenie. Pritom ho stačí aplikovať v podstate raz, parfum totiž vydržal neuveriteľných 17 hodín.

Parfum aplikujeme z pôvabného skleneného flakónu, z ktorého vyniká jeho ružovkastý obsah. Zlatistý nádych zdôrazňuje eleganciu a noblesu, ktoré z flakónu vyžarujú. Jeho objem začína na úrovni 5 ml.

Zloženie parfumu Lanvin Rumeur

  • Hlava
magnólia
  • Srdce
ruža, jazmín, orgován
  • Základ
pačuli, pižmo
 
Picture
Parfum, ktorý nesie meno jednej z najdôležitejších esencií vzduchu – kyslíka, vytvoril Alberto Morillas. Už len tento fakt predznamenáva kvalitu parfumu Lanvin Oxygene. Tento sevilský rodák pomáhal pri tvorbe niekoľkých desiatok parfumov, medzi inými napríklad aj parfumov Bvlgari.

Preto sa niet čomu diviť, keď ho oslovila aj taká renomovaná značka akou je Lanvin.

Parfum Lanvin Oxygen – dotyk prírody

Tento parfum je odpoveďou pre ženy, ktoré túžia po hebkom dotyku prírody, po návrate ku koreňom z nej vychádzajúcej. Pretože nech už bývame na dedine niekde v údolí v horách, alebo v meste usadenom na rovinatej nížine, naše podvedomie akosi túži po občasnom úniku z umelých, človekom vytvorených obydlí.

Nuž a s trochou preháňanie by sa dalo povedať, že parfum Lanvin Oxygen nás k takémuto pocitu relaxu priblíži. Za to sa poďakujú nielen čuchové bunky, ale aj telo i myseľ.

Kompozícia parfumu

Lanvin Oxygene pozostáva z vcelku výrazných tónov, ktoré však navodzujú príjemnú sviežosť. To naznačuje už hlava parfumu, kde Alberto Morillas primiešal kosatec a gardéniu. Srdce zas oplýva bielym pižmom, yzopom a štipkou bieleho korenia. A celé je to postavené na základe santalového dreva.

Takže čo vlastne z dizajnovo jednoduchého no pritom elegantného flakónu cítiť? Spomínanú sviežosť (koniec-koncov, ani modrá farba nebola zvolená len tak pre nič za nič), ktorá spočíva v kokteile kvetín a dreva.

Parfum sa hodí ženám v mladšom produktívnom veku, 25 – 35 rokov. Rady sa v živote realizujú, žijú si svoj dynamický život s cieľavedomými plánmi. Také ženy nájdu v parfume Lanvin Oxygene určite veľkú oporu a vydýchnutie. Veď si pozrite reklamu pre tento parfum, v približne 50 sekundách presne vysvetľuje jeho filozofiu.

Zloženie parfumu

  • Hlava
kosatec, gardénia
  • Srdce
pižmo, korenie, yzop
  • Základ
santalové drevo
 
Picture
Prvý parfum, ktorý si predstavíme na týchto stránkach je vôňa, ktorú svojho času vybrala dcéra zakladateľky módneho domu Jeanne Marie Lanvin, Marguerite.

Parfum Lanvin Arpége pour femme je jeden z tých, ktoré vytvoril André Fraysse už v roku 1927. Takže tento parfum so sebou nesie veľkú dávku histórie, je to proste slávna klasika. Arpege vo francúzskom jazyku označuje spôsob, podľa ktorého sa hrajú akordy (v origináli arpeggio). Vôňa Lanvin Arpége patrí medzi tie, ktoré ako prvé používajú vo svojom zložení aldehydy.

Ako však roky ubiehali, parfum menil svoju podobu a oproti pôvodnej vôni Arpége sa začali objavovať jemné rozdiely. Vďaka tomu vznikol vždy nový parfum, no vždy s ohľadom na pôvod parfumu.

Takto vyzerala napríklad printová reklama z roku 1975:

Ako Lanvin Arpége vonia?

Parfém kombinuje zelené tóny v pozadí a drevité tóny s kvetinovými arómami. To vytvára príjemnú zmes vôní. Zaujímavý šarm, ktorý sa tento parfum pýši podčiarkujú vôňa parfumu a ruže. V závere možno zacítiť hyacint a konvalinky.

Originálnym prvkom v mixe esencií parfumu Lanvin Arpége je určite zimolez. Omamnosť vône už len dopĺňajú vanilka, santalové drevo, vetiver, ambra, pačuli, pižmo a benzoin.

Zdalo by sa, že takúto zmes ingrediencií je len veľmi ťažko namiešať do flakóna v nejakej vybalansovanej podobe, ale parfumu Lanvin Arpége sa to podarilo.

Jeho romantický nádych ho predurčuje predovšetkým na slávnostné večerné nosenie. Skvelo sa hodí dáme na bankete, večernej oslave či firemnej recepcii. Tento parfum a večerné róby jednoducho idú k sebe.

Zloženie parfumu

  • Hlava
kvet pomarančovníka, bergamot, broskyňa, zimolez, zelené tóny, konvalinka
  • Srdce
jazmín, ruža, ľalia, kosatec, pakost, ylang-ylang, koriander, kamélia
  • Základ
benzoin, ambra, pačuli, pižmo, vanilka, santalové drevo, vetiver